26 септември 2018

Утре започва Откритото Първенство на Турция по голф. Нашата държава ще бъде представена от националните състезатели Ивана Симеонова, Стефани Скоканска, Райан Стайков и Владислав Маринов. Екипът на Про Голф Спортен Клуб е истински поласкан от факта, че именно две негови състезателки са избрани от Българската Голф Асоциация да преставят страната ни на този изключително силен турнир.

Настаняването, храната и таксите за игра са напълно поети от Турската Голф Федерация, а това се случва вече за трета година. Инициативата цели турнира да стане един от най-силните в Европа и света, и за момента това определено дава резултат. Списъкът с участници е дълъг и впечатляващ. При мъжете място в стартовите листи са намерили националите на Дания, спечелили световното първенство за мъже в началото на месец септември, националите на Англия, Италия и на почти всички водещи европейски държави в голфа. При жените се наблюдава силно присъствие освен от Европа, така и от Америка, Азия и Африка.

Нашите състезатели отиват с надеждата да покажат най-доброто от себе си, а турнирът е един от последните за годината. Ивана Симеонова отчита добър сезон с второ място през месец февруари в Кипър, добри класирания в Словения и Чехия, и стабилна игра на европейските първенства, отборно и индивидуално. Последната седмица Ивана спечели безапелационно Volvo World Golf Challenge със съкрушителна разлика от 6 удара и само 1 удар над пара и зае второто място на Pro Golf Bubbles отново с уверена игра на Пирин Голф и Кънтри Клуб.

Стефани Скоканска нямаше много състезания в календара до момента, но представянето й на Европейското Отборно Първенство, Световното Първенство за жени и Откритото Първенство на България, както и сериозната подготовка с треньора на националите дават надежди, че края на сезона може да бъде добър и удовлетворяващ.

Владислав Маринов се прибра в края на месец май от Америка където протича неговото университетско обучение и голф подготовката му. Многото турнири и специалните тренировки дават увереност на нашия състезател,а доказателство за това са спечелените Държавно първенство на България и Откритото Първенство на Сърбия, както и добрата игра на европейското, световното и Откритото Пъррвенство на България.

Райан Стайков може да отчете един блестящ сезон. Младата ни надежда тренира изключително усилено и организирано което доведе и до сериозни успехи. Райан спечели Откритото Първенство на Гърция за младежи, класира се трети на Откритото Първенство на България, игра впечатляващо на световното, а кръговете под пара на по-малки турнири са безчет. Последната победа за национала дойде миналата неделя когато той се окичи със златото на Pro Golf Bubbles, а ние се  надяваме и това да допринесе за доброто самочуствие, и уверената игра която очакваме Райан да покаже в Турция.

Про Голф Спортен Клуб ще следи развитието на турнира и ще Ви информира за представянето на нашите състезатели. Резултаите на живо при мъжете може да следите от тук https://www.turkishopen.org/scores/51-mans, а при дамите от тук https://www.turkishopen.org/scores/50-ladies.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *