24 септември 2018

Емоциите преливаха, усмивките бяха безкрай, а всеки имаше 30 приятели с еднакви мечти и любов към спорта!

Това бе фонът на вчерашния ден в Пирин Голф и Кънтри Клуб.

Причината бяха 31 ентусиазирани деца и младежи, а поводът бе третият кръг от веригата Pro Golf Bubbles 2018.

Балони и подаръци посрещнаха децата в слънчевата утрин на неделния ден пред клубната сграда. Балоните бяха много и на точки!!!, а подаръците специални – тетрадки с прекрасна голф визия, изработени специално за участниците като пожелание за една много успешна учебна година!

В 9:00 започна да гъмжи от деца и родители с огромно желание за игра, и разбира се добро представяне. След посрещането и регистрацията последва кратка техническа конференция с акцент върху правилата и спортсменската игра. Бе обявено новото правило, което гласи, че родителите нямат право да помагат и съветват участниците, но пък са добре дошли на игрището като една цивилизована публика подкрепяща младите състезатели.

Първата топка за деня бе изстреляна от Райан Стайков, може би най-много израстналият голфър в България за настоящия сезон. Той бе част от звездната четворка, която се бореше за разпределение на медалите в категория MAXI,където участниците са с хендикапи до 8.0. Денис Стайков и Христо Янакиев последваха баткото на първо тий с прекрасни удари, разцепващи тесния феъруей на 10-та дупка на прекрасното планинско игрище, откъдето започна турнирът. Ивана Симеонова допълни групата, тя стартира със самочувствие след вчерашната победа в най-стария голф турнир в България, Volvo World Golf Challenge, където надделя над най-добрите голфъри в страната ни със съкрушаваща разлика и само 1 удар над пара на игрището.

Райан започна с две бърдита на 10-та и 11-та, две от най-трудните дупки на игрището. Минусовата серия продължи с още 5 бърдита до края, а на последната дупка националът записа двойно боги и така излезна от зоната на резултатите под пара, като завърши кръга на +1. Това му бе достатъчно за победата, въпреки че Ивана показа стабилна игра, но завърши на +3 и така спечели сребърния медал. Сериозна битка се разрази за бронза, а тореадорите бяха Денис Стайков и Христо Янакиев.

През целия кръг те се гонеха и разликата между тях не надхвърляше един удар, но в крайна сметка Хриси запази самообладание до последната дупка и въпреки недобрата позиция след началния удар той успя да спаси пара и така да излезе краен победител в двубоя само с 1 удар.

Първи в сериозно разрасналата се дивизия MIDI стартираха Виктор Йоцев, Соломон Канети и Петър Белелиев. От този флайт най-добър резултат предаде Виктор, който записа 17 грос стейбълфорт точки. Соломон и Петър бяха поразочаровани, а неудовлетворението от играта си показаха още на път към скоринг зоната с кисели коментари.  Дамата в средната дивизия,

Вики Пеловска игра в компанията на пристигналият от далечна Каварна Леополд Костилев и дебютантът в MIDI, Александър Барнард. Двамата джентълмени се държаха кавалерски с дамата, но в частта спортни постижения в никакъв случай не дадоха реверанс. Най-добре в групата игра Леополд, а 24-те грос стейбълфорт точки му донесоха и бронзовия медал в дивизията.

Борбата за челото в MIDI се разрази в последния флайт, където представителят на местната школа, Борислав Крачанов успя да покаже изключително стабилна игра, да запише 29 грос точки и с това да се окичи със златото. Филип Китов и Кристофър Барнард определено не бяха доволни от играта си, а вечно усмихнатият малчуган Дани Янакиев завърши с впечатляващите 27 точки и така освен сребърния медал спечели и признанието на баща си, което май е най-голямата награда за едно дете!

В 10:40 започна истинската буря на Пирин Голф и Кънтри Клуб – дивизия MINI бе на старта!

Артър Росийл бе изключително мотивиран, а сериозните тренировки през лятото му даваха значителна увереност. Той изигра деветте дупки фантастично, записа 5 пара, а крайния резултат бе 31 точки! С това той се окичи със сребърния медал, а надеждата за голямата победа стана още по-обозрима пред малкия състезател. Александър Пеловски стартира изключително добре, натрупа актив от точки в началото и когато всеки бе убеден, че той ще е в челото настъпи спад в играта му, а крайният резултат от 25 точки не бе достатъчен за медал.

Състезателят на Про Голф Спортен Клуб, Матьо Асенов започна малко разсеяно, записа няколко недобри резултата на първите дупки, последва стабилизиране, което обаче не бе достатъчно за повече от 19 точки и класиране в средата на таблицата.

Другият състезател на клуба, Лукас Грийн показа много стабилна игра и се размина само на две точки от бронзовия медал. Той игра в компанията на Тервел Чакъров, който дебютира в такова състезание, но показа че е много вероятно да поеме по стъпките на баща си към професионалния голф, а Асен Чакъров за пореден път инкасира напредък и записа по-добър резултат от предния път. Дамата на дивизията, Юлия Пейо имаше щастието да покаже израстването си в голфа сред двама младежи, които се бореха за челно класиране. Виден Нацев младши не успя да покаже най-доброто от себе си, но пък в действията му ясно личеше, че момчето сериозно работи и полага правилните усилия в правилната посока. Представителят на Пирин Голф и Кънтри Клуб, Васил Асенов зарадва домакините с още един златен медал. Васко направи рекорд за турнира със своите 36 точки и даде заявка за участив в горната дивизия.

Любомир Бояджиев приключи малко намръщен след като оцени играта си на недостатъчно добра според възможностите му. Димитър Вълев и Дамян Гулев пък с усмивка приеха представянето си в първия турнир от веригата, в който участват, а Горян Лазаров изненада всички като спечели бронзовия медал в дебюта си на голямо състезание. Най-щастливи изглеждаха 7 годишните Петко Лазаров и Матей Матеев, те не спряха да задават въпроси за голфа, а датата на следващото състезание живо ги интересуваше. Петко даже реши да помоли класната си да му даде предварително домашните за края на октомври за да може да има време да се подготви сериозно за финала!

Емоциите не свършиха с края на играта… На тренировъчния грийн малки и големи сами организираха пътинг турнир където близо двуметровият шампион Райан Стайков пътираше наравно с маляците Петко и Матей, Лукас и Матьо подтичваха след Ивана и я закачаха в стил Макс и Мориц, Дани Янакиев бе събрал Асен, братята Барнард, Алекс и Вики, и показваше изкуството на късата игра, а Соломон и Петър вече отърсени от лекото разочарование от недобрите според тях резултати спореха за виртуалния приз в тристранна битка за най-добър пътьор с Филип.

През това време екипът на Про Голф Спортем Клуб трескаво поготвяше церемонията по награждаването и коктейла. Дани Стратиева и Агнес Асенова наредиха масите със сладки и солени лакомства, за които се бе погрижила Елена Котиркова с безрезервната подкрепа на съпруга си Миро Канети. Любо Асенов не спираше да прави професионалните снимки, които след всеки турнир се разпространяват месеци наред, а Петър Стратиев и Невян Симеонов подготвяха финалните думи с особено внимание да не бъде забравен никой от тези, които дават от себе си за развитието на младежкия голф в родината ни.

Церемонията започна с благодарствени адреси към основния спонсор Димитър Георгиев, който осигури големите награди за веригата през миналата година, домакините от Пирин Голф, Правец и Света София, които предоставят безвъзмездно игрищата си за провеждане на веригата, Антон Панайотов и Трифон Сидеров, които финансираха третия кръг от веригата, семейство Канети, които за втори път осигуриха храната за деня и награждаването, Надя Розева, която проектира и сътвори невероятните медали и разбира се специани благодарности на всички участници и родители, които подкрепят децата си в гоненето на техните мечти.

 

Наградите бяха раздадени, а победители бяха всички!

Пет минути след края на награждаването в пощата на Про Голф постъпи и първата регистрационна форма за финала в края на октомври!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *