14 септември 2018

Хубавото време и перфектно подготвеният корс дадоха възможност за нови добри резултати на Откритото Първенство на България по Голф. Днес за разлика от вчера нашите нямаха сериозно лидерство каквото Райан Стайков даде при мъжете, но все пак доброто представяне на българите продължава.

При жените лидерката от вчера, Наталия Гусева от Русия изигра отново игрището под пара, този път на -4 и запази лидерската си позиция с 9 удара пред Юлия Унтервегер от Австрия. Ивана Симеонова и Магдалена Борисова завършиха отново на +4 и в момента разделят 6-тото място в класирането преди последния кръг.

При мъжете временният лидер от вчера, Райан Стайков завърши с 3 удара над пара получени основно след тройното боги на 1-ва и двойното на 12-та дупка. По този начин той отстъпи лидерската позиция на двамата високоранкирани германци Каудио Консул и Седрик Отен, които играха под пара днес и водят пред Райан с 4 удара. Под пара игра и Владислав Маринов, но лошият резултат от вчера няма да му позволи да се намеси в борбата за медалите.

Както и вчера споменахме другите дивизии стартират следобяд и актуални резултати от деня не можем да Ви предоставим до този момент, но ще посочим тези от вчера…

При сениорската шампионска дивизия (възраст 50+) лидер след вчерашния кръг е Дейвид Лейн с 77 удара, следван от Гай Бенгхамоу с 79 и трето място за представителя на Правец, Алън Рогът разделено с Лерой Рийд, който също пребивава в България от много години. В същата възрастова група, но с хендикапи над 12.5 лидер е Димитър Бъчваров пред Хакан Йохансон и Кийл Ларсон. При сениорите над 60 годишна възраст лидер е Джими Ригсби с 72 удара пред Румен Анастасов 76 и Микаел Грондал с 78 удара.

В Gold Plate дивизията (хендикапи от 9.1 до 18.0) първите три места се разделят от Борислав Тодорович (Сърбия), Атанас Вангелов от България и Кристиан Тардеа от Румъния. Silver Plate дивизията се оглавява от Денис Красеков, следван от Иван Радев и Никола Анев, а при дамите с по-високи от 9 хендикапи води Радка Янакиева пред Германа Иванова и Ивон Прийн.

При младежите лидер в класирането след първия ден с убедителна разлика е Йордан Янакиев.

Повече информация за класирането и стартови времена за утре може да намерите на страницата на Българска Голф Асоциация – www.golfbg.com.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *