13 септември 2018

Райан Стайков е героят за България в първия ден на Откритото Първенство на България по Голф. 68 удара или 4 под пара е резултатът с който приключи днес бългаският национал и с това оглави класирането в мъжката шампионатна дивизия. Преследвачите са високо ранкирани в световната и европейската ранклисти, като вторият е на два удара след Райан, а третото място разделят трима състезатели на ниво пар или 4 удара след нашето момче.

От другите национали най-добре се представи Димитър Савов който изигра игрището на +2, а Влади Маринов стартира неубедително с резултат от 84 удара. От младежкия национален отбор най-добър резултат записа Александър Абрашев (+7), следван от Денис Стайков (+8), Христо Янакиев (+10) и Мартин Скокански с твърде лошо начало от +20. От по-възрастните голфъри най-добре се представи Янаки Янакиев който предаде скоркарта с резултат от +7.

При жените бе не по-малко впечатляващо, напротив… Наталия Гусева от Русия записа най-добрия резултат за деня от всички – 66 удара или впечатляващите 6 удара под пара! Рускинята записа 8 бърдита и само един удар не й достигна да подобри рекорда на игрището. След нея се оформи група на ниво от +2 до +4 в която сред шестте участинчки оформящи я намериха място и две българки, Ивана Симеонова и Магдалена Борисова, които изиграха игрището с резултат от 76 удара или +4.

Останалите дивизии стартираха късно след обяд и до публикуването на материала все още не са завършили. Информация за тях очаквайте утре, или по-късно днес.

Утре шампионатните дивизии при жените и мъжете стартират отново рано сутринта, като първа от българите застава на тий бокса в 8:40 състезателката на Про Голф Спортен Клуб Ивана Симеонова.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *