12 септември 2018

От утре на игрището край Правец започва Откритото Първенство на България по Голф. Турнирът ще се проведе в осем категории, а участие ще вземат състезатели от много страни в Европа. Игрището е подготвено перфектно, а организацията както винаги е на ниво.

Категориите които са отбелязани в календара на Европейската Голф Асоциация са шампионатните дивизии при мъжете и жените. В тези две категории ще се състезават голфъри с хендикапи до 9.0. В стартовия списък, както при мъжете така и при жените личат имена с челни позиции в световната и европейската ранклисти.

Българите на които възлагаме надежди за по-предно класиране са националните състезатели Райан Стайков, Владислав Маринов и Димитър Савов. При най-добрите ще стартират и младежките национали Денис Стайков, Александър Абрашев, Христо Янакиев и Мартин Скокански чието участие е финансирано от Про Голф Спортен Клуб като един от победителите в миналогодишото издание на веригата Про Голф Бъбълс.

При жените в шампионатната дивизия ще стартират националните ни състезателки Ивана Симеонова, Стефани Скоканска и Магдалена Борисова. Шансовете на момичетата не можем да определим като високи, предвид силните участнички от водещи европейски държави в голфа, но все пак очакванията ни са за добро представяне.

Golden Plate е дивизията където ще се състезават участници с хендикапи от 9.1 до 18.0, в Silver Plate са наредени голфърите с хендикапи от 18.1 до 28.0, а дамите с хендикапи над 9.1 ще се състезават в отделна дивизия, Ladies Plate. В тези три дивизии българското присъствие е най-масово, като българите съставят над 80% от филда.

Сениорите ще се състезават в три категории – Senior Championship (голфъри над 50 години с хендикапи до 9.0), Senior Plate (голфъри над 50 години с хендикапи над 9.1) и Legends (голфъри над 60 годишна възраст).

Най-малките ще се борят в младежката плейт дивизия, а там нашите надежди са свързани с вечно усмихнатият Йордан Янакиев.

Про Голф Спортен Клуб ще ви държи в течение за развитието на турнира с ежедневни репортажи от Правец.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *