През миналата седмица обявихме партньорството ни с фирмата Sign Sport, вносител на продуктите на марката COMPRESS SPORT.

Потърсихме мнението на един от основателите на Про Голф Спортен Клуб за да разберем причините за стартирането на това партньорство.

ПГСК:               Здравейте, Г-н Стратиев! Разкажете ни как се ориентирахте към марката Compress Sport?

П. Стр.:             Здравейте! Когато преди 2 години се събрахме за да основем нашия клуб и да дефинираме основните ни цели, над всичко стоеше стремежа ни за високото качество във всичко, което правим. Ето защо, от известно време, продуктите на тази швейцарска фирма започнаха да ми „се набиват на очи“.

ПГСК:               Какво конкретно видяхте в тях?

П. Стр.:            Всъщност, марката е позната в България от няколко години вече и дълбоко е навлязла в спортовете свързани с издръжливост – планинско бягане, колоездене, триатлон, спортно ориентиране и др. Тук в Про Голф Спортен Клуб работим много в посока на физическата подготовка и при правените анализи, неизбежно стигнахме до въпроса:

„ … Ако конкретен продукт може да е световно признат за супер полезен в спортове като триатлона например, при които на състезателя се налага да изстиска и последната капка сила от тялото си, защо този продукт да не свърши същата отлична работа и в голфа?…“

… Все пак, един голф кръг очаквано продължава около 4-5 часа. Ако прибавим към него и една сериозна загрявка от 60-90 минути, това са общо около 5-6 часа, в които човек подлага на сериозно натоварване, както раменния пояс, така и мускулите в торса, но най-вече основни мускулни групи в областта на прасците, бедрата и таза.

ПГСК:               И кои са конкретните продукти, които припознахте за употреба от голфърите?

П. Стр.:            Първоначално се обърнах към най-известния продукт на фирмата, така наречените „Калфи“. Това са компресионни гети, с различни размери, които при носене значително подобряват работата на мускулите на краката. Реших лично да изпробвам обещаните качества на калфите, макар че ако Триатлонците от Iron Man са ги определили за No. 1 Калфи в тяхното състезание, кой съм аз да споря.

Закупих си калфите R2-V2, и още същия уикенд ги използвах.

ПГСК:               Какви бяха впечатленията ви?

П. Стр.:            Супер добри!!! По принцип не ползвам бъги и за един кръг се „навъртат“ около 15-18 000 стъпки, близо 10 километра. В резултат на това някъде към 15-та, 16-та дупка започвам да усещам умората в цялото тяло, но най-вече в краката. Особено усещах слабост в глезените, прасците и в задната част на бедрата.

Със слагането на клафите, играх 3 последователни дни без да усетя умората от преди и се чувствах възстановен на следващия ден. Всъщност, усещането за сила започваше още от самото начало на рунда, когато дори ми идваше да бягам.

Убеден в ползата от калфите, погледнах отново описанието на функциите на продукта в сайта на вносителяи всичко си дойде с логичното обяснение:

  1. Приложената технология осигурява триизмерна (360 градуса) равномерна компресия с микромасажни нишки, водеща до значително намаляване на отделената млечна киселина.
  2. По-ефективното кръвообращение от краката до сърцето, намалява натрупването на токсини в мускулите, особено при продължителни натоварвания.
  3. В резултат на това възстановяването става значително по-бързо.
  4. Наред с това, оазва сериозна опора на коляното.

Какво последва ли? Ами първо веднага купих такъв комплект и на съпругата ми, защото и тя е запалена по голфа и има нужда от физическа подкрепа за да се чувства перфектно. После започнах да използвам калфите във всички ситуации, в които преди съм усещал неразположение – при пътуване със кола или самолет, при екскурзии, когато се налага да се прекарва деня прав и т.н.. Ефекта беше поразителен отново. Никакви отекли крака, никаква умора, а на другия ден, сме „като нови“.

 

ПГСК:               В такъв случай, за кого бихте препоръчал използването на компресионните калфи?

П. Стр.:            Нека да уточня нещо още сега.  Ако в спортове като маратонското бягане, триатлона, колоезденето, както спортни игри като футбола, волейбола и баскетбола в края на състезателния ден, спортистите са максимално изтощени, то в голфа това е направо забранено. В голфа, спортиста не може да си позволи да се почувства дори и малко уморен. Това е така, защото всички основни елементи от неговата игра ще „пострадат“. При физическа умора, мускулните групи осъществяващи суинга, заработват по друг начин и резултатът може да бъде пълен провал. Физическата умора, разбира се пречи и на умствената дейност, откъдето страда и този основен момент в играта. Не на последно място ще усетите, че и моралните ви сили, менталната нагласа, губи своята сила със спадането на физическия ви импулс.

Ето защо, аз смятам, направо съм убеден, че компресионните спомагателни средства са препоръчителни, да не казвам задължителни за състезатели от всяка възраст и ниво на подготовка.

ПГСК:               Как може човек да си закупи от продуктите на Compress Sport?

П. Стр.:            Разбира се, всеки може да се свърже с фирмата вносител и да си ги закупи от там. Ние, обаче, можем да:

– консултираме всички голфъри относно продуктовата гама на производителя и да ги консултираме така, че да се подбере най-подходящия продукт по вид, размер, цвят и наличност.

– да ви покажем мостри на основните продукти.

– да  предоставим известна търговска отстъпка 5% до 10% „за голфъри“ като организираме и доставката според вашите нужди.

ПГСК:               В крайна сметка, каква е ползата ви от това партньорство?

П. Стр.:            Благодаря, че ме попитахте, защото ми се иска всички да знаят, че това а и евентуални бъдещи партньорства се започват с 2 основни цели: Първото е да носят стойност за развитието на голфа в България и по-специално сред подрастващите и второто е очакването такъв тип дейности да генерират средства, с които да се подкрепят, дейностите на клуба. Всички знаете колко вълнуващи за децата са турнирите от голф-веригата Про Голф Бъбълс, но за организацията на тези събития, наред с подкрепата на голф-игрищата, са необходими средства, които се осигуряват в момента основно с лични средства и такива дарени от наши приятели и последователи.

Така, че всеки който закупи продукти през нас, допълнително ще помогне и за тази ни кауза, за което благодарим предварително.

Интересуващите се от продуктите на Compress Sport, могат да ни пишат на мейла на клуба:

progolf@progolf.bg

или да се сърже с мен на телефона ми: 0889 712051.

 

ПГСК:               Да си пожелаем успех на начинанието!

Про Голф Спортен Клуб

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *