Рубриката ни „Представяме ви“ продължава с разговора ни с Г-н Димитър Георгиев, собственик на фирмата „Роза Импекс“, който осигури финасово големите награди на победителите във веригата Про Голф Бъбълс 2017.

Преди седмица се срещнахме с него в приятната обстановка на Голф Клуб Св. София и той с удовоствие отговри на нашите въпроси.

ПГСК:    Как се запознахте с Голфа?

ДГ:          Случайно … и от скука. На една моя хубава, кръгла годишнина, докато си седяхме у дома със семейството и се чудехме с какво ще се занимаваме в свободното си време, се сетих за голфа. Търсейки къде да започна, попаднах на Тодор Алексиев, на голф клуба в Ихтиман. И така в следващите 3-4 месеца той ме въведе в техниките на играта. А Зелената си Карта защитих на Голф Клуб Лайтхаус.

ПГСК:      Какъв е Вашият Хендикап сега?

ДГ:            12.7!

ПГСК:      Поздравления! На прага сте да влезете в А-дивизия.

ДГ:            Да. Още малко време и усилия и това ще стане. За последната година успях да го сваля с повече от 5 единици.

ПГСК:      Колко често играете голф?

ДГ:            Когато сезона в България започне, играя поне 3 или 4 пъти в седмицата. През зимата, всеки месец пътувам в чужбина за по 10-ина дни. Тази зима бяхме в Испания на събитието оргазнизирано от Станко Маринов и Веселеин Савоя, “Изтока срещу Запада”, в следващия месец бяхме на “Президентската Купа” в Мароко и от там, директно, със Станко заминахме за Турция за участие в Про-Ам турнир. През миналата година имах радостта да посетя и Южна Африка и Португлия.

ПГСК:      От кого най-много сте се учил в голфа?

ДГ:            Предимно от гледане на живо и по телевизията. Винаги когато имам възможност, гледам голф предаванията и се уча от тях. Освен това винаги съм бил спортна личност. Като студент играех футбол, а през последните 35 години редовно карам ски.

ПГСК:       А сега малко за по-сериозните неща. Ние от Про Голф сме много благодарни за помощта, която оказвате на клуба и по-конкретно за това, че осигурихте финансирането на големите награди във веригата Про Голф Бъбълс. Бихте ли ни казал какво ви стумулира за тази подкрепа?

ДГ:            Много от нас занимаващите се с бизнес държим винаги обърнато лице и към благотворителността и спомоществователната дейност и се опитваме според възможностите ни да даваме по едно рамо и на младите хора, за които се грижи и Про Голф Спортен Клуб. На това уча и децата си, че Благотворителността е визитната картичка на всеки успял човек. Семейството ми и фирмата ми помага не само на голфа а и на други инициативи, като за последната от тях работихме заедно с Г-жа Мая Манолова. А и през последните 7 години, голфът ми стана любима игра.

ПГСК:      В този смисъл, бихте ли потвърдили и слуховете, че тази Ви любов Ви е довела до това да предприемете действия за пострoяване на голф игрище?

ДГ:            Предприели сме действия по планиране на такъв проект, но още е твърде рано да се каже дали ще пристъпим към реализирането му.

ПГСК:      Бихте ли споделили повече за Вашия бизнес? Кое е Вашата гордост?

ДГ:            Моята любов е козметиката. Още като ученик се запалих по химията. В последствие като студент се насочих към хранително-вкусовата промишленост, подтикван от вуйчо ми, който виждаше за мен кариера на моряк. В университета инстинкта ми ме насочи към етеричните масла и от тогава, козметичният бранш е моя живот, който съм завещал и на децата ми. Дъщеря ми завърши същата специалност а в личен план ме е дарила и с внучка. Синът ми завърши в Германия и сега и двамата работят в структурата на компанията ми. Аз също всеки ден вземам участие в управлението на фирмите от холдинга ни, част от който е и “Роза Импекс”.

ПГСК:      Благодарим за това интервю и за безкористната помощ за Про Голф Бъбълс! Вярваме, че и за напред ще си сътрудничим както досега.

ДГ:            Разбира се! Благодаря и на вас!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *