13 Април 2017

Вчера приключи Wales Championship от сериите на Сър Ник Фалдо. Ивана Симеонова се класира на престижното 4-то място в категорията до 21 години.

Силната емоция и може би липсата на опит доведоха до неубедително начало и в трите състезателни дни за Ивана. Всеки от дните до първите 5 дупки тя трупаше негатив от по 6 удара над пара въпреки, че това бяха най-лесните дупки на цялото игрище. Това обаче не попречи тя да прояви характер и когато заставаше на тии боксовете до края да запази самообладание и дори във втория ден да завърши на 3 удара над пара. Това беше и най-добрият резултат от всички участнички за деня.

През първия ден Кайли де Йонг от Холандия завърши на завидните 73 удара или един удар под пара на трудния линкс, игрище обявено за най-добро през миналата година в Уелс. С този резултат холандката поведе с десет удара пред Ивана, която въпреки натрупаните 9 над пара пак остана на втора позиция. През втория ден нещата изглеждаха по-различно и въпреки силния вятър, и неубедителния старт с +6 до 5-та дупка Ивана успя да концентрира усилията си в правилната посока и с игъл, и две бърдита на последните четири дупки да стопи разликата между нея и лидерката на 7 удара преди последния ден.

Финалният кръг започна кошмарно. Температура от 5 градуса, вятър  със скорост от над 40 км/час и три двойни богита до 5-та направиха нещата да изглеждат отчайващи за нашата състезателка.

Тогава обаче Ивана заигра, като че ли вятърът беше спрял и разликата между нея и Кайли се стопи само до един удар след 12-та дупка. Без боги, две бърдита за Ивана и много грешки от страна на холандката доведоха до успешното продължение на играта.

Перфектен удар от тии бокса на следващата дупка, Ивана дори не изчака да види къде ще завърши топката, но приземяването върху елемент от системата на игрището, лошият отскок и разбира се липсата на шанс отпратиха топката в невъзможния за игра раф от огромна трева, характерен само за линкс игрищата.

След почти петминутно търсене, топката беше намерена и се оказа невъзможна за отиграване. Мястото за връщане на топката в игра, определено от главния съдия на турнира беше отново в дълбоката трева, въпреки че правилата позволяваха и друга опция – в определно по-благоприятна зона. Напрежението и притеснението изиграха лоша шега на Ивана. Тя не потърси правата си според правилата и дропна където й  беше показано. Топката отново остана в почти невъзможна за отиграване позиция, това доведе до още няколко неуспешни удара и  четворно боги, което всъщност реши изхода на турнира. Въпреки стабилната игра и многото парове и бърдита нашето момиче не успя да вдигне купата.

Усмивки, много нови приятели и чувство за добре свършена работа – така Ивана си тръгна от красивия Уелс с надежда за един добър предстоящ сезон!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *